26 Ocak 2015 Pazartesi

EKONOMİK GEZİ PLANLAMA İLE BAŞLAYALIM :-)


Seyahat notlarımızı paylaşmadan önce sizlere kendi seyahat programınızı yaparken yardımcı olabileceğini düşündüğüm tecrübelerimizi aktarmak isterim.
Gezmek ve görmek istediğiniz yerler nereler ? Yaş grubunuz? Kaç kişisiniz ? Ortak zevkleriniz ? Keyif alacağınız ortak etkinlikler ? Gezip görmek istediğiniz ülke veya şehir için ilgili etkinlikler için özel günler var mı ? gibi sorularla başlayın.

Tatile çıkabileceğiniz belirli bir tarih sınırlaması yok ise seyahat etmeyi planladığınız yerde zevkinize uygun etkinliğe özel takvim var ise kenara not edin.
    
Seyahat maliyetinin büyük kısmını yol masrafı ve varsa vize kapsadığı için mutlaka ilgili ülkeye özel vize masraflarını ve başvuru tarihi itibariyle vize çıkma süresini öğrenmiş olun.  Vizesiz seyahat edecekseniz ne mutlu size J

Bizim seyahat planlarken en sık kullandığımız uygulamalar/siteler

GOOGLE ( genel arama kelimelerinizi yazın; şehir/ ülke / karşılaştırma ? )




GOOGLE MAPS ( seyahat edeceğiniz yerleri harita üzerinde görün; mesafe ve araç planı yapın)

SKYSCANNER (en uygun uçak biletinizi bulun)




BOOKİNG ( dilediğiniz yerde dilediğiniz filtreleri uygulayarak ister liste halinde ister haritada gerçek konuk yorumları ile size uygun konaklama birimini bulun)


 


TRIPADVISOR (seyahat severlerin yorumlarının da eklenmesiyle oluşturulmuş mutlaka gidilmesi görülmesi gereken yerler dosyaları mevcut. Seyahat öncesi mutlaka favorilerinizi işaretlemenizi tavsiye ederim)


ECONOMYBOOKINGS.COM (araç kiralamayı düşünüyorsanız farklı sitelerden arama yapabilirsiniz; bu sitede en hoşumuza giden aldığınız nokta ile aracı bırakacağınız nokta için belirli bir yer yazmanızın gerekmemesi. Mesela Roma’da alıp Roma’da bırakacaksan durak belirtmeden All Areas (Bütün bölgeler) seçeneğini işaretleyerek farklı fiyat alternatiflerini önünüze seriyor.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder